ارتباط با سطح‌نشین ویکرام دقایقی پیش از فرود بر سطح ماه قطع شد

نیمه‌شب گذشته قرار بود سطح‌نشین ویکرام (Vikram)،‌ بخشی از ماموریت چاندرایان ۲ سازمان پژوهش‌های فضایی هند (ISRO)، فرودی نرم را بر سطح ماه تجربه کند. با این حال هند ارتباط خود را با این سطح‌نشین تنها دقایقی پیش از فرود از دست داد.

فرود سطح‌نشین ویکرام طبق برنامه پیش می‌رفت و وضعیت این سطح‌نشین تا ارتفاع ۲/۱ کیلومتری از سطح ماه رصد می‌شد. تا این که ارتباط این فضاپیما با اتاق کنترل قطع شد. مسئولان سازمان پژوهش‌های فضایی هند اعلام کرده‌اند که در حال بررسی داده‌های مربوط به فرود این سطح‌نشین هستند. هنوز زمان دقیقی برای اعلام وضعیت نهایی سطح‌نشین ویکرام مشخص نشده است.

به نظر می‌رسد سطح‌نشین ویکرام حدود یک کیلومتر از مسیر تعیین شده برای فرود در نقطه هدف دور بوده است. قرار بود سطح‌نشین ویکرام در حوالی قطب جنوب ماه فرود بیاید. محل تعیین شده برای فرود این سطح‌نشین جنوبی‌ترین نقطه‌ای بود که تا کنون برای فرود یک فضاپیما در سطح ماه انتخاب شده بود.

شب گذشته Narendra Modi، نخست وزیر هند، نیز در زمان فرود در اتاق کنترل حضور داشت.

گپ و گفت نخست وزیر هند با رییس سازمان پژوهش‌های فضایی این کشور پس از قطع شدن ارتباط با سطح‌نشین ویکرام.

او درباره‌ی تلاش‌های سازمان پژوهش‌های فضایی هند و تقدیر از دانشمندان این کشور در توییتی نوشت: «هند به دانشمندان خود افتخار می‌کند. آن‌ها همیشه بهترین تلاش خود را برای افتخار هند انجام داده‌اند. این لحظاتی است که باید در آن شجاعت نشان داد، و ما شجاع خواهیم بود». او همچنین در ادامه گفت: «ما کماکان امیدوار خواهیم ماند و به تلاش در برنامه فضایی‌مان ادامه خواهیم داد».

البته در صورت ناموفق بودن فرود سطح‌نشین ویکرام بر سطح ماه این پایان ماموریت چاندرایان ۲ نخواهد بود. این ماموریت از یک سطح‌نشین،‌ یک ماه‌نورد و یک مدارگرد تشکیل شده است. مدارگرد چاندرایان ۲ پیش از این با موفقیت وارد مدار ماه شده است و حدود یک سال به فعالیت خود ادامه خواهد داد.

مدارگرد چاندرایان ۲ در مدار ماه و از ارتفاع صد کیلومتری به کاوش تنها قمر زمین خواهد پرداخت. این مدارگرد در مجموع با کمک هشت ابزار علمی و دوربین ماه را زیر نظر خواهد گرفت.

هند برنامه‌های خود برای سومین ماموریت به سمت ماه را نیز اعلام کرده است. ماموریتی که چاندرایان ۳ نام دارد و قرار است در سال ۲۰۲۴ به فضا پرتاب شود. در این ماموریت نیز همانند ماموریت چاندرایان ۲ یک ماه‌نورد حضور خواهد داشت.

فاطمه اسدی

Recent Posts

امکان رانندگی خودکار برای تمامی محصولات مرسدس بنز از سال ۲۰۲۴ فراهم می‌شود

مدتی پیش بود که مرسدس بنز و بی ام و اعلام کردند همکاری مشترک آن‌ها در زمینه توسعه دستیارهای رانندگی…

4 سال ago

تست باتری گلکسی A51 و گلکسی A71 سامسونگ

در این مطلب به تست باتری گلکسی A51 و گلکسی A71 سامسونگ می‌پردازیم تا ببینیم میان‌رده‌های سال ۲۰۲۰ غول کره‌ای…

4 سال ago

آیا ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی برای آیفون SE 2020 کافی است؟

مدتی قبل اپل از گوشی مقرون‌به‌صرفه آیفون SE 2020 رونمایی کرد که جانشین آیفون SE عرضه شده در سال ۲۰۱۶…

4 سال ago

تاریخچه مختصر معماری پردازنده کامپیوترهای اپل

طی ۳۶ سال گذشته، پردازنده کامپیوتر های مکینتاش اپل از ۳ معماری مختلف استفاده کرده‌اند و حالا قرار است معماری…

4 سال ago

گلکسی M41؛ اولین گوشی سامسونگ که به نمایشگر ساخت این شرکت مجهز نمی‌شود

اگرچه سامسونگ دیسپلی هنوز هم بزرگ‌ترین تولید کننده نمایشگرهای OLED در دنیا به شمار می‌رود،‌ اما ظاهرا سامسونگ قصد دارد…

4 سال ago

معرفی ۷ اپلیکیشن برای حل مشکلات شبکه وای‌فای

عیب‌یابی و رفع مشکلات شبکه وای فای می‌تواند یک فرایند طاقت‌فرسا باشد. خوشبختانه برای یافتن مشکلات اصلی، اپلیکیشن‌های مفیدی عرضه…

4 سال ago