با عالمگیر شدن ویروس کرونا میتوان گفت دیگر چیزی در دنیا از تاثیرات این ویروس در امان نیست. از بازارهای سهام و قیمت نفت گرفته تا صنعت فضایی.
تا کنون بیش از ۱۳۰ هزار نفر در نقاط مختلف دنیا به ویروس کرونا مبتلا شدهاند که از این میان متاسفانه بیش از پنج هزار نفر جان باختهاند.
آثار اقتصادی شیوع ویروس کرونا چشمگیر بوده است. به طوری که بازارهای سهام مهم دنیا سقوطی مشابه دوران بحران مالی سال ۲۰۰۸ را تجربه میکنند. مسابقات ورزشی نیز در بسیاری از کشورها متوقف شده است. بسیاری از شرکتهای بزرگ نیز از کارکنان خود خواستهاند تا از خانه وظایف کاری خود را انجام دهند.
ویروس کرونا چندی پیش به ناسا هم رسید و یکی از کارکنان مرکز پژوهشی ایمز (Ames Reasearch Center) در کالیفرنیا به این ویروس مبتلا شد. پس از این اتفاق شرایط دورکاری اجباری در این مرکز برقرار شد. اما این تنها یکی از اثرات کوچک شیوع ویروس کرونا در صنعت فضایی است.
هفته گذشته آژانس فضایی اروپا و آژانس فضایی فدرال روسیه اعلام کردند که پرتاب مریخنورد اگزومارس به فضا با دو سال تاخیر در سال ۲۰۲۲ انجام خواهد شد. تصمیم مدیران سازمانهای فضایی اروپا و روسیه مبنی بر به تعویق انداختن پرتاب مریخنورد اگزومارس به دلیل برخی مشکلات فنی گرفته شد. اما از سوی دیگر طبق گفته مدیران این دو سازمان فضایی محدودیتهای سفر که بر اثر شیوع ویروس کرونا ایجاد شد نیز در این تصمیمگیری اثرگذار بوده است. مسئلهای که سفر متخصصان این دو سازمان فضایی بین اروپا و روسیه را با مشکل مواجه کرد.
با توجه به شیوع ویروس کرونا در آمریکا ناسا نیز مجبور به تغییر برخی از برنامههای خود شد. پس از ابتلای یکی از کارکنان مرکز پژوهشی ایمز به ویروس کرونا ناسا برخی از فعالیتهای علمی مربوط به مرکز پژوهشی ایمز را به تاخیر انداخت و شرایط دورکاری اجباری را در این مرکز اجرایی کرد.
مرکز پژوهشی ایمز ناسا.
ناسا پیش از مشاهده اولین مورد ابتلا به کرونا در مراکز خود در برنامهای آزمایشی از کارکنان خود خواست تا از خانه وظایف خود را انجام دهند. برنامهای که با هدف سنجش منابع، آمادگی و امکانات ناسا برای دورکاری گسترده کارکنان در شرایط خاص انجام شد و موفقیتآمیز بود.
برخی از مراکز ناسا که برای بازدید عموم در نظر گرفته شده بودند نیز تا اطلاع ثانوی تعطیل شدند.
تا کنون تعدادی از گردهماییها و رویدادهای مهم نجومی و فضایی نیز به دلیل شیوع ویروس کرونا لغو شدهاند.
برای مثال ۳۶امین سمپوزیوم فضایی که قرار بود از ۳۰ مارس تا ۲ آوریل در آمریکا برگزار شود با تاخیر برگزار خواهد شد. سمپوزیوم فضایی یکی از مهمترین رویدادهای سالانه جامعه فضایی است که هزاران نفر از نقاط مختلف دنیا در آن شرکت میکنند.
گردهمایی Satellite 2020 که هفته گذشته برگزار شد نیز یک روز زودتر از برنامه به پایان رسید. در این رویداد که در واشنگتن برگزار شد ایلان ماسک، مدیر عامل اسپیسایکس، نیز حضور داشت.
کرونا یکی از بزرگترین کنفرانسهای فیزیک جهان را نیز تحت تاثیر قرار داد و گردهمایی انجمن فیزیک آمریکا که قرار بود در اوایل ماه مارس برگزار شود لغو شد.
در آن سوی اقیانوس و در اروپا رصدخانه جنوبی اروپا (ESO) تمام رویدادهای عمومی خود در آلمان را لغو کرد. بازدیدهای عمومی از رصدخانههای پارانال و لاسیا در شیلی نیز تا اطلاع ثانوی لغو شد.
تمام اینها تنها بخشی از تاثیرات شیوع ویروس کرونا بر صنعت فضایی دنیا بود. با گسترش احتمالی این ویروس در کشورهای مختلف احتمالا باید منتظر اتفاقات دیگری نیز باشیم.
مدتی پیش بود که مرسدس بنز و بی ام و اعلام کردند همکاری مشترک آنها در زمینه توسعه دستیارهای رانندگی…
در این مطلب به تست باتری گلکسی A51 و گلکسی A71 سامسونگ میپردازیم تا ببینیم میانردههای سال ۲۰۲۰ غول کرهای…
مدتی قبل اپل از گوشی مقرونبهصرفه آیفون SE 2020 رونمایی کرد که جانشین آیفون SE عرضه شده در سال ۲۰۱۶…
طی ۳۶ سال گذشته، پردازنده کامپیوتر های مکینتاش اپل از ۳ معماری مختلف استفاده کردهاند و حالا قرار است معماری…
اگرچه سامسونگ دیسپلی هنوز هم بزرگترین تولید کننده نمایشگرهای OLED در دنیا به شمار میرود، اما ظاهرا سامسونگ قصد دارد…
عیبیابی و رفع مشکلات شبکه وای فای میتواند یک فرایند طاقتفرسا باشد. خوشبختانه برای یافتن مشکلات اصلی، اپلیکیشنهای مفیدی عرضه…