مصرف غذاهای تقویت کننده سیستم ایمنی یک عادت بسیار مفید است. اگر به دنبال کشف راههای تقویت سیستم ایمنی بدن کودکان و بزرگسالان هستید قدم اول سر زدن به میوه فروشی محل است. پس برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود و جلوگیری از بیماریهای مختلف، از همین امروز این ۱۵ خوراکی را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
اکثر افراد به محض این که سرما میخورند به سراغ ویتامین C (ویتامین ث) میروند. ویتامین C سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. عقیده بر این است که ویتامین C باعث افزایش تولید گلبولهای سفید خون میشود. گلبول سفید کلید مبارزه با عفونت در بدن است. در ادامه میتوانید فهرستی از پرطرفدارترین مرکبات را مشاهده کنید.
به دلیل اینکه بدن ما توانایی تولید و ذخیره ویتامین C را ندارد، ما به طور روزانه به مصرف میوهها و سبزیجات دارای ویتامین C احتیاج داریم. تقریبا تمام مرکبات دارای میزان زیادی ویتامین C هستند. با این همه تنوع در مرکبات، کار سختی نیست که هر روز کمی آب لیمو به غذا اضافه کنیم یا چند پر پرتقال بخوریم.
اگر فکر میکنید مرکبات بیشترین میزان ویتامین C را بین تمام میوهها و سبزیجات دارند، اشتباه میکنید. هر گرم فلفل دلمهای قرمز، دو برابر هر گرم مرکبات ویتامین C دارد. فلفل دلمهای قرمز همچنین از منابع غنی بتاکاروتن (پیشساز ویتامین A) است. ویتامین C علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن میتواند به سلامت پوست هم کمک کند. بتاکاروتن برای سلامت پوست و چشمها مفید است.
کلم بروکلی سرشار از انواع ویتامین و مواد معدنی است. ویتامین A، ویتامین C و ویتامین E به همراه میزان زیادی آنتیاکسیدان و فیبر، بروکلی را به یکی از سالمترین سبزیجاتی تبدیل کرده است که میتوانید به برنامه غذایی خود اضافه کنید. برای حفظ خواص بروکلی بهتر است این سبزی تا جای ممکن کم پخته شود؛ چه بهتر که آن را به صورت خام مصرف کنید.
سیر تقریبا در غذاهای اکثر نقاط جهان استفاده میشود. سیر غذا را مزهدار میکند و برای سلامتی لازم است. تمدنهای اولیه به خواص سیر در مبارزه با عفونت پی برده بودند. بر اساس تحقیقات، سیر همچنین فشار خون را پایین میآورد و روند سخت شدن جدارهی عروق را کند میکند. به نظر میرسد خواص سیر برای تقویت سیستم ایمنی بدن ناشی از داشتن مقادیر زیادی ترکیبات حاوی گوگرد مانند آلیسین (Allicin) باشد.
زنجبیل یا زنجفیل یکی دیگر از گیاهانی است که خیلی از افراد هنگام سرماخوردگی و آنفولانزا به سراغ آن میروند. زنجبیل میتواند به کاهش التهاب کمک کند و با این کار باعث کاهش گلودرد و دیگر علائم التهابی بیماری شود. زنجبیل همچنین میتواند به کاهش تهوع و استفراغ کمک کند. با این که از زنجبیل در بسیاری از شیرینیها استفاده میشود، این گیاه طعم تندی دارد که به دلیل وجود ترکیبی به نام جینجرول (Gingerol) است؛ این ماده از نظر شیمیایی همخانوادهی ماده موثر فلفل تند یعنی کپسایسین (Capsaicin) محسوب میشود. بر اساس تحقیقاتی که روی حیوانات انجام شده است، این گیاه میتواند به کاهش دردهای مزمن و همچنینن کاهش کلسترول کمک کند.
اسفناج به این دلیل در این لیست قرار گرفته است که نهتنها میزان زیادی ویتامین C دارد، بلکه سرشار از آنتیاکسیدان و مواد معدنی است که میتوانند قدرت مبارزه با عفونت را در سیستم ایمنی بدن تقویت کنند. مانند بروکلی، بهتر است اسفناج هم با کمترین میزان پخت یا به صورت خام مصرف شود. مواد غذایی مفید اسفناج در اثر پخت طولانی از بین میروند. البته مقدار کمی پخت، ویتامین A موجود در اسفناج را افزایش میدهد و کمک میکند مواد غذایی مفید دیگر آن نیز از اگزالیک اسید جدا شوند.
ماستهایی مانند ماست یونانی و ماست کفیر، سیستم ایمنی را تحریک میکنند تا با بیماریها مبارزه کند. همیشه سعی کنید ماست را ساده و به تنهایی مصرف کنید. بهتر است به جای مصرف ماستهای طعمدار کارخانهای، خودتان ماست را با استفاده از میوهها و سبزیجات تازه طعمدار کنید.
ماست همچنین میتواند منبع خوبی برای ویتامین D باشد. برا این منظور ماستی را انتخاب کنید که عبارت «غنی شده با ویتامین D» روی برچسب آن نوشته شده است. ویتامین D به تنظیم سیستم ایمنی بدن کمک میکند و میتواند با تقویت سیستم ایمنی بدن از شما در برابر بیماریهای مختلف محافظت کند.
وقتی قرار به مبارزه و جلوگیری از سرماخوردگی باشد، ویتامین E بعد از ویتامین C قرار میگیرد. ویتامین E کلید سیستم ایمنی سالم است. این ویتامین جزو ویتامینهای قابل حل در چربی است؛ به این معنی که برای جذب نیاز به چربی دارد. مغزهایی مانند بادام شیرین، سرشار از ویتامین و چربیهای مفید هستند. نصف فنجان بادام شیرین، برابر با ۴۶ عدد بادام کامل، تقریبا ۱۰۰ درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین E را برآورده میکند.
ممکن است زردچوبه را به عنوان ترکیب اصلی بسیاری از ادویهها بشناسید. اما این ماده سالهاست که به عنوان یک ضدالتهاب قوی برای درمان رماتیسم مفصلی (Arthritis Rheumatoid) و آرتروز مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین تحقیقات نشان داده است میزان مناسبی از کورکمین که ماده اصلی موجود در ترکیبات زردچوبه است، میتواند آسیب عضلات بر اثر ورزش را ترمیم کند.
چای سیاه و چای سبز هر دو فلاونوید (Flavonoid) دارند که نوعی آنتیاکسیدان است. علاوه بر این چای سبز مقادیری زیادی اپیگالوکتشین گالات (epigallocatechin gallate) یا EGCG دارد که یک آنتیاکسیدان قوی دیگر است. EGCG باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود. عملیات تخمیر در تولید چای سیاه میزان زیادی از EGCG را از بین میبرد. در حالی که چای سبز به دلیل عبور نکردن از مراحل تخمیر، EGCG خود را حفظ میکند.
چای سبز همچنین منبع خوبی برای یک اسید آمینه به نام L-theanine است که میتواند به تولید ترکیبات موثر برای مبارزه با میکروبها در سلولهای لنفوسیت تی کمک کند.
پاپایا یکی دیگر از میوههای سرشار از ویتامین C است. یک عدد میوه پاپایا برابر با ۲۲۴ درصد از نیاز روزانه بدن ما ویتامین C دارد. این میوه همچنین حاوی گروهی از آنزیمهای هضم به نام «پاپاین» است که خواص ضد التهابی دارند. میوه پاپایا میزان مطلوبی پتاسیم، انواع ویتامین B و فولات دارد که هر کدام برای سلامت کلی بدن بسیار مفید هستند.
میوه کیوی هم مانند پاپایا، به طور طبیعی میزان زیادی ترکیبات مفید شامل فولات، پتاسیم، ویتامین K و ویتامین C دارد. ویتامین C موجود در کیوی سلولهای سفید را تقویت میکند تا با هرگونه عفونت مبارزه کنند، درحالی که دیگر ترکیبات مفید کیوی، در حفظ عملکرد صحیح سایر بخشهای بدن موثرند.
وقتی مریض هستید، سوپ مرغ تنها نقش یک غذای رژیمی با تاثیر تلقینی را ندارد. گوشت ماکیان نه تنها به بهبود علائم سرماخوردگی کمک میکند، بلکه همچنین میتواند در جلوگیری از بیماری هم موثر باشد. ماکیان مانند مرغ و بوقلمون سرشار از ویتامین B6 هستند. حدود ۸۵ گرم گوشت بوقلمون یا مرغ برای تامین ۴۰ تا ۵۰ درصد از نیاز روزانهی بدن شما به ویتامین B6 کافی است.
ویتامین B6 نقش مهمی در بسیاری از واکنشهای شیمیایی بدن ما دارد. این ویتامین همچنین برای تشکیل سلولهای قرمز خون جدید و سالم بسیار مهم است. آب گوشت یا سوپی که با پختن استخوان مرغ تهیه میشود، حاوی ژلاتین، کندروایتین و مواد مفید دیگری است که برای التیام دستگاه گوارش و تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفیدند.
مغز تخم آفتابگردان سرشار از مواد مغذی شامل فسفر، منیزیم و ویتامین B6 است. این دانهها همچنین به طرز شگفتانگیزی از ویتامین E سرشارند و میتوانند تا ۸۲ درصد از نیاز روزانه بدن ما را تنها با مصرف یک چهارم فنجان در روز تامین کنند.
ویتامین E یک آنتیاکسیدان قدرتمند و در فرایند تنظیم عملکرد سیستم ایمنی بدن مهم است. آووکادو و سبزیجاتی با برگهای سبز تیره از جمله دیگر خوراکیهایی هستند که میزان زیادی ویتامین E دارند.
میگو از جمله غذاهای دریایی است که حاوی مقدار زیادی زینک (روی) است. در بسیاری از مواقع زینک به اندازه دیگر ویتامینها مورد توجه قرار نمیگیرد اما برای تقویت سیستم ایمنی بدن به آن احتیاج داریم. البته به یاد داشته باشید که شما بیشتر از میزان توصیه شده در روز به زینک احتیاج ندارید. برای آقایان و خانمهای بالغ به ترتیب ۱۱ و ۸ میلیگرم زینک در روز توصیه شده است. مصرف بیش از حد زینک باعث مختل شدن سیستم ایمنی بدن میشود.
رعایت تنوع مهمترین نکته برای داشتن تغذیهای مناسب است. خوردن تنها یکی از مواد خوراکی بالا، برای تقویت سیستم ایمنی بدن کافی نیست؛ حتی اگر به طور مداوم آن را در رژیم غذایی خود نگه دارید. بنابراین باید به دوز مناسب و توصیهشدهی مصرف هر کدام از این خوراکیها هم دقت کنید تا از یک ویتامین بیش از اندازه و از مابقی خیلی کم در رژیم غذایی شما نباشد.
علاوه براین، فراموش نکنید تغذیهی سالم تنها یک شروع خوب است. برای محافظت کردن خود و خانواده از بیماریهای مختلف مثل آنفولانزا و سرماخوردگی باید نکات دیگری از جمله واکسیناسیون به موقع را هم رعایت کنید.
مدتی پیش بود که مرسدس بنز و بی ام و اعلام کردند همکاری مشترک آنها در زمینه توسعه دستیارهای رانندگی…
در این مطلب به تست باتری گلکسی A51 و گلکسی A71 سامسونگ میپردازیم تا ببینیم میانردههای سال ۲۰۲۰ غول کرهای…
مدتی قبل اپل از گوشی مقرونبهصرفه آیفون SE 2020 رونمایی کرد که جانشین آیفون SE عرضه شده در سال ۲۰۱۶…
طی ۳۶ سال گذشته، پردازنده کامپیوتر های مکینتاش اپل از ۳ معماری مختلف استفاده کردهاند و حالا قرار است معماری…
اگرچه سامسونگ دیسپلی هنوز هم بزرگترین تولید کننده نمایشگرهای OLED در دنیا به شمار میرود، اما ظاهرا سامسونگ قصد دارد…
عیبیابی و رفع مشکلات شبکه وای فای میتواند یک فرایند طاقتفرسا باشد. خوشبختانه برای یافتن مشکلات اصلی، اپلیکیشنهای مفیدی عرضه…