چطور در باشگاه بدون نگرانی از میکروب‌ها ورزش کنیم؟

آداب درست ورزش کردن در باشگاه ورزشی می‌تواند از شما در برابر باکتری‌ها و میکروب‌هایی که برای سلامتی مضرند، محافظت کند. با وجود خطرناک بودن میکروب‌ها و باکتری‌های باشگاه ورزشی، نمی‌توان فواید ورزش کردن را نادیده گرفت. شستن دست‌ها، پوشاندن بریدگی و زخم‌های پوستی، پوشیدن کفش، تمیز کردن لوازم ورزشی قبل و بعد از استفاده و همراه داشتن حوله و زیرانداز شخصی می‌تواند به شما کمک کند تا در برابر بیماری‌های مرتبط با باکتری‌ها و میکروب‌های خطرناک در امان بمانید.

گاهی اوقات رفتن به باشگاه ورزشی کار راحتی نیست. قطعا وقتی به سختی خودتان را به باشگاه می‌رسانید هم دوست ندارید ذهنتان را درگیر میکروب‌های خطرناک موجود روی کف زمین و دستگاه‌ها کنید. بر اساس تحقیقی روی ۱۰۰۰ نفر از افرادی که به باشگاه می‌رفتند، رعایت نکردن بهداشت در باشگاه ورزشی ناخوشایندترین کار برای افراد بوده‌ است. بیشترین نکاتی که از این افراد به آن‌ها اشاره کرده بودند شامل موارد زیر می‌شود.

  • بیش از نیمی از آن‌ها شاهد افرادی بودند که بعد از بیرون آمدن از دستشویی دست‌های خود را نمی‌شستند و در همان حال به ورزش کردن ادامه می‌دادند و به لوازم ورزشی باشگاه دست می‌زنند.
  • ۳۵ درصد آقایان اعتراف کردند که هرگز بعد از استفاده کردن از دستگاه‌های بدنسازی آن‌ها را پاک نکردند. بیش از ۲۵ درصد خانم‌ها هم اعتراف کردند که هرگز لوازم ورزش‌های هوازی را بعد از استفاده پاک نکردند.
  • در سانس بعدازظهر ۳۸.۴ درصد افرادی که به باشگاه می‌روند لوازم ورزشی را تمیز نمی‌کنند. در سانس شب این تعداد به ۲۱.۲ درصد از افراد کاهش پیدا می‌کند.

دکتر «نیراو پاتل» از اعضای دانشگاه پزشکی نیو اورلینز می‌گوید ورزش کردن در باشگاه ورزشی فواید زیادی برای سلامتی دارد ولی نگرانی افراد از بیمار شدن در باشگاه ورزشی، مانع از رفتن آن‌ها به این مکان‌ها می‌شود. اما احتمال بیمار شدن برای بیشتر افراد بسیار پایین است.  شما می‌توانید با آگاهی از راه‌های انتقال برخی میکروب‌ها و ویروس‌ها از خودتان محافظت کنید.

باکتری استافیلوکوک

باکتری استافیلوکوک و باکتری مرسا می‌توانند روی لوازم موجود در باشگاه ورزشی مثل همه‌ی دستگاه‌ها، زیراندازها، حوله‌ها، نیمکت‌ها و کمدهای رختکن زندگی کنند. دکتر پاتل می‌گوید «اگر می‌خواهید از سلامت خود محافظت کنید، با استفاده از دستمال مرطوب آنتی‌باکتریال یا اسپری ضدعفونی کننده، لوازم ورزشی را تمیز کنید و حوله شخصی خود را قبل از استفاده روی دستگاه پهن کنید».

دکتر جیسون تترو که میکروبیولوژیست است اضافه می‌کند که پاک کردن لوازم ورزشی قبل و بعد از استفاده ایده‌ی خوبی است اما بهتر است از راه‌های پیشگیری دیگری هم استفاده کنید.

برای مثال مطمئن شوید که روی هر بریدگی و زخمی پوستی را قبل از ورزش پوشانده باشید تا احتمال عفونت پوستی را کاهش دهید. سعی کنید در باشگاه ورزشی اصلا به صورت خود دست نزنید تا احتمال برخورد با عوامل بیماری‌زا را کاهش دهید.

همچنین حتما به سرعت بعد از ورزش دوش بگیرید و در حمام از صابون استفاده کنید تا همه‌ی باکتری‌هایی که هنگام ورزش روی سطح پوست شما نشسته‌اند را پاک کنید. فراموش نکنید که لباس‌های ورزشی شما هم باید به طور مرتب شسته و خشک شوند.

عفونت‌های قارچی

بیماری پای ورزشکاران (Athlete’s foot) یکی از بیماری‌های قارچی نسبتا رایج میان ورزشکاران است که در اثر گروهی از قارچ‌ها به نام درماتوفیتوز (Dermatophytes) روی سطح پوست پا ایجاد می‌شود.

یکی از مکان‌های اصلی انتقال این بیماری کمدهای رختکن است. قارچی که باعث این بیماری می‌شود در همه‌ی سطوح خصوصا سطوح مرطوب، نمناک و خیس زندگی می‌کند.

تعویض لباس‌های خیس، قرار دادن آن‌ها در هوای آزاد و شستن آن‌ها روش خوبی برای رعایت بهداشت بعد از ورزش کردن است.

تعویض کردن کفش‌ها به طور مرتب هم اجازه می‌دهد که کفش شما هوا بخورد و خشک شود. همچنین استفاده از کفی‌های رطوبت‌گیر می‌تواند مفید باشد، چون آن‌ها با جذب عرق از ایجاد فضای مرطوب در کفش جلوگیری می‌کنند.

فراموش نکنید برای پیشگیری از این بیماری پوشیدن کفش همیشه بهتر از راه رفتن کف سالن ورزشی با پای برهنه است.

ویروس‌ها

زگیل پاشنه که عامل آن ویروس پاپیلوم انسانی (HPV) است، معمولا روی پاشنه یا پنجه‌ی پا پیدا می‌شود. دکتر پاتل می‌گوید به هیچ عنوان پابرهنه در جای خیس راه نروید و در صورتی که این اتفاق افتاد حتما دوش بگیرید و پاهای خود را تمیز کنید.

به گفته‌ی دکتر پاتل ویروس هرپس یا تبخال که یکی از خطرناک‌ترین ویروس‌های انسانی است، از زمان کشتی‌گیران رومی می‌آید، چرا که آن‌ها در تماس پوستی شدید با یکدیگر بودند. هنوز هم ورزشکارانی که در تماس نزدیک با یکدیگر هستند، در خطر ابتلا به ویروس هرپس قرار دارند. در این شرایط استفاده از لوازم و حوله‌ی شخصی و تمیز و اجتناب از استفاده از لوازم مشترک می‌تواند در پیشگیری از این ویروس تا حدی مفید باشد.

بیماری‌های مسری دستگاه تنفسی نیز یکی دیگر از نگرانی‌های ورزش کردن در باشگاه ورزشی است. دکتر تترو می‌گوید با این که هنگام بیماری به هیچ عنوان نباید به باشگاه ورزشی رفت، بسیاری از افراد این موضوع را نادیده می‌گیرند.

اگر در باشگاه ورزشی فردی را در حال عطسه، سرفه یا دیگر علائم بیماری دیدید، در نزدیکی او ورزش نکنید و بعد از این که فرد آن مکان را ترک کرد، حداقل تا یک دقیقه به آن محل نزدیک نشوید. علاوه بر این حتما قبل از استفاده از لوازمی که آن فرد با آن‌ها ورزش می‌کرده، آن‌ها را پاک کنید تا ویروس‌ها به شما منتقل نشوند.

دکتر پاتل توصیه می‌کند اگر فردی در کلاس یا باشگاه ورزش شما عطسه یا سرفه می‌کند و مراقب سرایت بیماری خود به دیگران نیست، شما قدم پیش بگذارید و از او بخواهید که هنگام عطسه و سرفه جلوی دهان خود را بپوشاند و به او دستمال و مایع ضدعفونی‌کننده‌ی دست بدهید. البته این موضوع در مورد تمام مکان‌های عمومی صدق می‌کند و فقط مخصوص باشگاه‌های ورزشی نیست.

در صورتی که از آب‌سردکن موجود در باشگاه ورزشی استفاده می‌کنید هم دقت کنید که لیوان‌ها کاملا تمیز باشند، یا از بطری و قمقمه‌ی شخصی خود استفاده کنید.

دکتر پاتل اضافه می‌کند «من به همه‌ی افراد توصیه می‌کنم که در فصل سرماخوردگی و آنفولانزا واکسن آنفولانزا بزنند و شستن دست‌ها را به درستی انجام دهند. بیشتر مواقع که افراد دچار آنفولانزا می‌شوند، به دلیل عسطه کردن فرد دیگری در صورت آن‌ها نیست، بلکه به دلیل لمس کردن جسمی یا قرار گرفتن در مجاورت کسانی است که مدام عطسه و سرفه می‌کنند. در این شرایط فقط کافی است که به دستگیره در یا تلفن دست بزنید و بعد بدون این که دستتان را بشویید، آن را به صورتتان بزنید تا مریض شوید.»

رعایت بهداشت در باشگاه ورزشی

با این که باکتری‌ها می‌توانند در باشگاه‌های ورزشی مشکل‌ساز باشند اما این احتمال در مقابل فواید ورزش کردن چیزی نیست. دکتر پاتل می‌گوید گاهی مردم احتمال بیمار شدن به دلیل ورزش در باشگاه را برای خودشان بزرگ می‌کنند، درصورتی که این اتفاق همیشه نمی‌افتد. فراموش نکنید که هر لحظه مردم در سراسر دنیا از بیماری‌های قلبی جان خود را از دست می‌دهند و ورزش کردن می‌تواند از آن جلوگیری کند.

رعایت بهداشت دست‌ها، پوشاندن بریدگی‌ها و زخم‌های پوستی، پوشیدن کفش، پاک کردن لوازم ورزشی قبل و بعد از استفاده از آن‌ها و به همراه داشتن حوله و زیرانداز شخصی می‌تواند به دور نگه داشتن باکتری‌ها و ویروس‌ها کمک کند.

فاطمه اسدی

Recent Posts

امکان رانندگی خودکار برای تمامی محصولات مرسدس بنز از سال ۲۰۲۴ فراهم می‌شود

مدتی پیش بود که مرسدس بنز و بی ام و اعلام کردند همکاری مشترک آن‌ها در زمینه توسعه دستیارهای رانندگی…

4 سال ago

تست باتری گلکسی A51 و گلکسی A71 سامسونگ

در این مطلب به تست باتری گلکسی A51 و گلکسی A71 سامسونگ می‌پردازیم تا ببینیم میان‌رده‌های سال ۲۰۲۰ غول کره‌ای…

4 سال ago

آیا ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی برای آیفون SE 2020 کافی است؟

مدتی قبل اپل از گوشی مقرون‌به‌صرفه آیفون SE 2020 رونمایی کرد که جانشین آیفون SE عرضه شده در سال ۲۰۱۶…

4 سال ago

تاریخچه مختصر معماری پردازنده کامپیوترهای اپل

طی ۳۶ سال گذشته، پردازنده کامپیوتر های مکینتاش اپل از ۳ معماری مختلف استفاده کرده‌اند و حالا قرار است معماری…

4 سال ago

گلکسی M41؛ اولین گوشی سامسونگ که به نمایشگر ساخت این شرکت مجهز نمی‌شود

اگرچه سامسونگ دیسپلی هنوز هم بزرگ‌ترین تولید کننده نمایشگرهای OLED در دنیا به شمار می‌رود،‌ اما ظاهرا سامسونگ قصد دارد…

4 سال ago

معرفی ۷ اپلیکیشن برای حل مشکلات شبکه وای‌فای

عیب‌یابی و رفع مشکلات شبکه وای فای می‌تواند یک فرایند طاقت‌فرسا باشد. خوشبختانه برای یافتن مشکلات اصلی، اپلیکیشن‌های مفیدی عرضه…

4 سال ago